BAUT Take-Away week #1
“Best of BAUT” take-away.
Na de sluiting van ons restaurant op zondag 15 maart hebben wij direct de mauwen opgestroopt en zijn wij aan de slag gegaan met bezorging en take-away.
Het succes overrompelde ons. Dank hiervoor! Helaas waren wij hierdoor wel met een dusdanig groot team aan het werk dat we het onverantwoord vonden om door te gaan. We besloten tot nader order te stoppen met bezorging en afhaal.
In de tussentijd hebben wij een grote schoonmaak gehouden en zijn we aan de slag gegaan met het bedenken van leuke ideeën voor wanneer wij onze deuren weer mogen openen. Maar het aller leukste waar deze rare tijd nu ruimte voor biedt is het maken van een start aan ons “Best of BAUT” kookboek en hier hebben wij een bijzondere take-away actie aan gekoppelt!
Vorige week zijn wij ter voorbereiding op het maken van ons kookboek de digitale archieven in gedoken waar honderden menukaarten naar boven kwamen. Alle herinneringen met bijpassende verhalen en anekdotes die de gerechten op deze menukaarten naar voren brachten, brachten niet alleen een lach op ons gezicht maar bepalen ook of deze terug komen in het boek. Inmiddels is de eerste selectie gerechten gemaakt en gaan wij deze week nog beginnen met proefkoken zodat de recepturen, zoals wij dat noemen, “kak-strak” komen te staan. Maar wat doe je met al dit eten? Het is natuurlijk doodzonde om dit de prullenbak in te gooien. Daaruit ontstond het idee om van deze BAUT signatuur gerechten iets meer te koken en deze als take-away gerechten beschikbaar te maken voor jullie.
Hoe leuk is het dat je nu alvast een aantal BAUT signatuur gerechten van ‘Vroegâh’ in huis kan halen bereid door “the one and only” Michiel van der Eerde himself!
De planning:
De komende 5 weken proefkoken wij één dag per week onze signatuur gerechten welke we laten terug komen in het boek. De eerste dag is vrijdag 10 april a.s. daarna gaan we door op vrijdag 17 april, vrijdag 24 april, zaterdag 2 mei en de laatste keer op zaterdag 9 mei.
De gerechten!
Niet alle gerechten lenen zich voor take-away daarom maken wij elke week een selectie van de gerechten die afgehaald kunnen worden. Welke gerechten dit per week zullen zijn maken wij via onze nieuwsbrief, instagram en facebook aan jullie bekend. Deze week zijn dit:
– Salade maïskip, kropsla, Granny Smith, kletskop, geitenkaas
– Caprese, burrata, tomaat, rucola, basilicum
– Geroosterde spitskool, paprika, harissa
– Steak tartaar, kropsla, bacon-mayonaise, eidooier, tuinkers
– Biet, burrata, peer, amandel
Bestellen?!
Van elk gerecht zijn ca 20 porties beschikbaar en en hiervoor geldt “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Bestellen kan op de dag zelf vanaf 15:00 uur per telefoon op +31 (0)20 46 59 260 …
…en weet je wat het mooie is? Jij bepaald wat jij betaalt! Aangezien wij toch aan het werk zijn om deze gerechten proef te koken en met deze vorm van take-away onze “foodwaste” op een positieve en nuttige manier een nieuw leven geven kiezen wij er voor om geen vaste verkoopprijs aan te houden maar mag u zelf bepalen wat u wilt betalen.
Zorg dat je er snel bij bent want met deze BAUT klassiekers is de voorraad op voordat je het weet!